Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου – Ανακαλέστε την απόφαση για την Σχίζα

EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης
«Άμεση ανάκληση απόφασης για την επαναλειτουργία του πεδίου βολής στη Σχίζα Μεσσηνίας»
Είναι γνωστό ότι από το 2004 είχε κλείσει το πεδίο βολής της νήσου Σχίζας στη Μεσσηνία, μετά από αγώνες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η μελέτη "Natura 2000" χαρακτηρίζοντας την Σχίζα σημαντική περιοχή προστασίας της φύσης. Δυστυχώς, όμως, πριν από λίγες μέρες, ενεργοποιήθηκε πάλι το πεδίο βολής Σχίζας για την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η επαναλειτουργία του πεδίου βολής της Σχίζας θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην αναπτυσσόμενη τουριστικά αυτή περιοχή της Μεσσηνίας, με άμεσες επιπτώσεις στο οικοσύστημα και τους ψαράδες της περιοχής. ..
Η λειτουργία του πεδίου βολής είναι ασύμβατη τόσο με την ανάπτυξη της περιοχής που είναι προσανατολισμένη στον τουρισμό, όσο και με το χαρακτήρα της, δεδομένου ότι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο ‘’Natura’’. Επιπλέον, το πεδίο βολής δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά όχληση και αποτρέπει τους τουρίστες από το να πλησιάσουν, τη στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επενδύσει πολλά στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Τα Δημοτικά Συμβούλια Κορώνης, Μεθώνης και Πύλου με ομόφωνες αποφάσεις τους είναι ριζικά αντίθετα με την επαναλειτουργία του πεδίου βολής της Σχίζας, όπως βέβαια και όλοι οι φορείς της Μεσσηνίας, οι οποίοι χαρακτηριστικά δηλώνουν ότι τορπιλίζονται οι προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στη Μεσσηνία και συγχρόνως υπονομεύεται η κατεύθυνση στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Επιπλέον, ζητούν την παραχώρηση στο Δήμο Μεθώνης του τμήματος του νησιού που είναι δεσμευμένο από το Υπουργείο Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία. Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης:
1. Θα ανακληθεί άμεσα η απόφαση με την οποία ενεργοποιείται και πάλι το πεδίο βολής της Σχίζας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

http://newsmessinia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine