Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μέχρι την Καλαμάτα το φυσικό αέριο (?)

Αμήν και πότε...?
Το πράσινο φως για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του αγωγού ως τη Μεγαλόπολη, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τροφοδοσία με φυσικό αέριο των μεγαλύτερων πόλεων της βορειοανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς θα διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.
Επίσης, το έργο σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να είναι εφικτή η μελλοντική επέκταση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου (περιοχές Πάτρας, Καλαμάτας, Σπάρτης).
Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου και την προμήθεια των σωλήνων υψηλής πίεσης που απαιτούνται θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες από το Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Ο αγωγός θα ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου έχει φτάσει το δίκτυο φυσικού αερίου και τροφοδοτεί το διυλιστήριο της περιοχής, και θα καταλήγει στη Μεγαλόπολη (στο σημείο που βρίσκονται οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, που τίθενται σταδιακά εκτός λειτουργίας με την εξάντληση και του κοιτάσματος της περιοχής), όπου κατασκευάζεται η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 811 μεγαβάτ.
Ο αγωγός θα έχει μήκος 159 χιλιομέτρων, η κατασκευή του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2011 και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2012. Τους επόμενους μήνες αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine