Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεσηκωμός για το πεδίο βολής στη Σχίζα

Καθολικό όχι στην επαναλειτουργία του πεδίου βολής της νήσου Σχίζας, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura, είπαν και πάλι χθες οι κάτοικοι της Πυλίας, οι οποίοι απέκλεισαν το Πολεμικό Αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος που βρίσκεται μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Οι διαμαρτυρόμενοι ύψωσαν πλακάτ, με τα οποία χαρακτήρισαν την επαναλειτουργία του πεδίου βολής της Σχίζας ως....
"ΣΧΙΖΟφρενική", καθώς η περιοχή γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και ο τουρισμός δεν μπορεί να συμβαδίζει με στρατιωτικά γυμνάσια.




Όπως σημειώνουν στο σχετικό ψήφισμά τους, "το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εμμονή με τη Σχίζα. Από το 1995 ολόκληρη η νοτιοανατολική Πυλία παλεύει για την κατάργηση του πεδίου βολής στο νησί.
Έχουμε εξηγήσει και συνεχίζουμε να εξηγούμε ότι η λειτουργία του πεδίου βολής είναι σε πλήρη αντίθεση με την ανάπτυξη της περιοχής.
Δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή, που εξαρτάται απόλυτα από τον τουρισμό, να έχουμε τον βομβαρδισμό ενός νησιού που απέχει μόλις τέσσερα μίλια από την ακτή..."
Η επιτροπή των κατοίκων παρέδωσε το ψήφισμα στον διοικητή της 120 ΠΕΑ, σμήναρχο Μιχ. Θεοδωράκη, ο οποίος υποστήριξε την αναγκαιότητα λειτουργίας του πεδίου βολής για την εκπαίδευση των αεροπόρων.
Στον συμβολικό αποκλεισμό της πύλης της 120 ΠΕΑ έλαβαν μέρος και οι δήμαρχοι Πύλου Γ. Χρονόπουλος, Νέστορος Αν.Τσορώνης και ο αντινομάρχης Δ. Καφαντάρης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κορώνης Θ. Σαλαντής και ο αντιδήμαρχος Μεθώνης Π. Καρβέλας.
Συνέπειες

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων Αθ. Σωτηρόπουλος, που μεταξύ άλλων τόνισε: "Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος, με λίγη λογική, βλέπει ότι αυτό που γίνεται σήμερα θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού".
Ο πρόεδρος του Ακριτοχωρίου του Δήμου Κορώνης, Β. Τσώνης, από την πλευρά του δήλωσε ότι "θέλουμε τα λεφτά που πέφτουν στις αμυντικές δαπάνες να πέσουν κάπου αλλού".

πηγή:   



  http://pkampas.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine