Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινη Ανάπτυξη: Το πρώτο αιολικό πάρκο στη Μεσσηνία

Το πρώτο της αιολικό πάρκο ισχύος 12 ΜW, στη θέση «Αμυγδαλίτσα» των Δήμων Νέστορος και Παπαφλέσσα, θα αποκτήσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Μεσσηνία.  Το Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά χθες επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του πάρκου, εγκρίνοντας στην ουσία ανάλογη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών.
Θετική ήταν και η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ν.Α. Μεσσηνίας, με τις επισημάνσεις ότι θα πρέπει να δοθούν όλες οι εγκρίσεις για τη συγκεκριμένη επένδυση προτού ξεκινήσουν οι εργασίες, να μη γίνουν εκτεταμένοι εκβραχισμοί που θα αλλοιώσουν το τοπίο, αλλά και τα έργα να εκτελεστούν με ακρίβεια και χωρίς παρεκκλίσεις, καθώς η επένδυση γειτνιάζει με περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Μανιάκι.
 
Επισημάνθηκε, επίσης, το γεγονός πως το έργο θα εκτελεστεί σε αναδασωτέα περιοχή, αλλά μπορούν να πραγματοποιηθούν εργασίες, αν αυτές αφορούν στην αιολική ενέργεια.
Υπέρ της χωροθέτησης των διαθέσιμων χώρων για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τάχθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Νικ. Πατσαρίνος. 
Θετικός ήταν στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρ. Μαλαπάνης, ενώ καταψήφισε ο νομαρχιακός σύμβουλος Αριστ. Δαμαλάς.  
 

πηγή: Θάρρος 

   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine