Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας ενεργός πολίτης απαντά στον Δημήτρη Καφαντάρη

Μέσω της εφημερίδας «Ελευθερίας » στην διαφημιστική του καταχώρηση 
Όταν οι πολίτες σκέφτονται και απαντούν...
Δημοσιεύω την παρούσα επιστολή του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ γιατί την ανέγνωσα και συμφωνώ απόλυτα μαζί του ... 
...Απευθύνεται σ' έναν αλλά αφορά πολλούς... 
διαβάστε τη...
 
Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας δημοσιεύτηκε διαφημιστική καταχώρηση του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Δημητρίου Καφαντάρη, ο οποίος φέρεται να δίνει έντεκα απαντήσεις σε ισάριθμες βουβές ερωτήσεις, που προφανώς ο ίδιος έθεσε στον εαυτότου. Οι αυτοαπαντήσεις του κ. Καφαντάρη, αποδεικνύουν την πρόθεσή του να θολώσει το τοπίο της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης με τρόπο παρωχημένο και πολιτικά ερασιτεχνικό. Είναι προφανές ότι τον τόπο μας, τα προβλήματά του και τις προοπτικές του τα γνωρίζουμε όλοι μας και όχι αποκλειστικώς ή κυρίως ο κ. Καφαντάρης. Η επίκληση της θητείας του κ. Καφαντάρη, ως νομαρχιακού συμβούλου και ως αντινομάρχη, ως λόγο διεκδίκησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος μάλλον συνιστά μειονέκτημα….
Η υπηρέτηση των προβλημάτων του τόπου δεν εξαντλείται στην εκλογή οποιουδήποτε ως νομαρχιακού συμβούλου ή στην τοποθέτησή του ως αντινομάρχη. Τουναντίον αποδεικνύεται και πιστοποιείται με κριτήριο τις πράξεις και κυρίως το αποτέλεσμα. Φρονώ ότι κανείς Μεσσήνιος δεν αισθάνεται ότι η ηγεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας παρήγαγε έργο μετρήσιμο και αποτελεσματικό. Αυτό αποδεικνύεται από την αποβιομηχάνιση του νομού, από την υποβάθμιση και την σμίκρυνση του αγροτικού εισοδήματος, από το χείριστο νομαρχιακό οδικό δίκτυο, από τα ανύπαρκτα έργα υποδομής. Ο κ. Καφαντάρης, ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να είναι δήμαρχος των πολιτών της πόλης, λησμονώντας ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος απαρτίζεται από πολλές πόλεις και περισσότερα χωριά, δηλώνοντας συγχρόνως ότι είναι μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μας εξηγεί όμως πώς αυτό συμβιβάζεται με το κομματικό χρίσμα που έλαβε ο κ. Καφαντάρης από τη Ν.Δ. και την απόλυτη ταύτισή του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όραμα για την ενωτική και πολιτικά διαυγή διαχείριση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας δεν συμβιβάζεται με τον κομματικό διορισμό και την επιβολή του κ. Καφαντάρη, ως υποψηφίου δημάρχου. Ο ισχυρισμός του κ. Καφαντάρη, ότι τάσσεται ενάντια στην έλλειψη ιδεών και κυρίως στην έλλειψη έργων και υπηρεσιών, μόνον ως αυτοκριτική στη μακρά θητεία του, ως νομαρχιακού συμβούλου και αντινομάρχη μπορεί να εκληφθεί. Η αυτοκριτική, όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής και ικανή αιτία της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου. Οι ίδιες παρατηρήσεις ισχύουν και ως προς τις δηλώσεις περί του ότι πρέπει να κινητοποιηθεί η ενεργός συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Πύλου – Νέστορος μέσω μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής, η οποία ούτε προσδιορίζεται, ούτε περιγράφεται. Η αυτοαπάντηση του κ. Καφαντάρη ότι κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος επειδή είναι ενεργός πολίτης και επειδή θέλει και γνωρίζει ποιος μπορεί να προσφέρει, εκτός της καισαρικής νοοτροπίας που εμπεριέχει, πάσχει λογικής αρτιμέλειας. Παρέπεται ότι ο κ. Καφαντάρης δεν κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος, ηγούμενος μιας κίνησης ενεργών πολιτών, αλλά ως χειροτονημένος κομματικός υποψήφιος. Επίσης, δεν αποτελεί μυστικό, ότι ο κ. Καφαντάρης είναι τμήμα του πολιτικού κατεστημένου του νομού μας, που επί χρόνια διαχειρίστηκε αναποτελεσματικά τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της Μεσσηνίας. Αντί επιλόγου πρέπει να τονισθεί ότι ο δημόσιος διάλογος προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 δεν μπορεί να σκηνοθετηθεί, ούτε δύναται να διεξαχθεί με όρους παγίδευσης της τοπικής κοινωνίας, με την χρήση παλαιοκομματικών μεθόδων και επικοινωνιακών τεχνικών. Πολύ δε μάλλον, ο διάλογος αυτός πρέπει να υπηρετεί την αλήθεια που συνιστά θεμελιώδη αξία του πολιτικού μας πολιτισμού.
Παναγιώτης Γιαννόπουλος -Ενας ενεργός δημότης

   http://newsmessinia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine