Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το σχεδιασμό για τα σκουπίδια στο Παλιοροβούνι παρουσίασε σήμερα ο Χατζημιχάλης...

Στην Καλαμάτα παρουσίασε χθές στις 12 το μεσημέρι τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Ρεξ», όπου ο περιφερειάρχης απευθύνθηκε προς την ολομέλεια των δημάρχων της Μεσσηνίας, την οποία είχε συγκαλέσει η διοίκηση της ΤΕΔΚ.
Μετά την ενημέρωση των αυτοδιοικητικών του νομού, ο περιφερειάρχης έχει προγραμματιστεί να δώσει συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τον ΠΕΣΔΑ 2010-2015.
Όπως είναι γνωστό, ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων εξετάζει τρία σενάρια.


«Κοινό τόπο» και στα τρία αποτελεί ότι η Μεσσηνία προορίζεται να «φιλοξενήσει» μια μονάδα διαχείρισης (ΟΕΔΑ / Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων), στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας -αν και στα συνοδευτικά σχέδια της μελέτης η περιοχή σημαίνεται ως πυρόπληκτη.
Πηγή: "Ελευθερία"

Καλούμε για άλλη μια φορά τους υποψήφιους Δημάρχους του δήμου Οιχαλίας να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα. Τους ζητούμε να δεσμευτούν δημόσια ότι δε θα επιτρέψουν στον τόπο μας αυτό έγκλημα.
Τους θυμίζουμε ότι στη τοποθεσία Παλιοροβούνι υπάρχει χαρτογραφημένο σεισμικό ρήγμα, υπάρχει γεώτρηση νερού απ’ όπου πίνουν νερό οι κάτοικοι του νυν δήμου Οιχαλίας, ότι έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα, ότι βρίσκεται στις παρειές της αρχαίας Άμφειας και του ιστορικού κάστρου της Ωριάς, ότι διαθέτει ένα παρθένο φαράγγι απαράμιλλου φυσικού κάλους και ότι είναι τόπος θρησκευτικής λατρείας διάσπαρτος από γραφικά ξωκλήσια.


Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine