Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκλονιστικά στοιχεία για τα τροχαία και τη γενοκτονία στους δρόμους απο τον Ιαβέρη στην Κυπαρισσία

Στην σημασία της οδικής συνείδησης και συμπεριφοράς αρχικά και μετέπειτα στην εμπέδωση της οδικής ασφάλειας αναφέρθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας ο οδηγός αγώνων «Ιαβέρης», κατά κόσμο Τάσος Μαρκουίζος, που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με την οδική ασφάλεια, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει και δική του σχολή.
Φιλοξενούμενος απο το Σύλλογο Γυναικών Κυπαρισσίας μίλησε για την σημειρνή κάτασταση ενώ το πρωί της Δευτέρας είχε απευθυνθεί στους μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας οι οποίοι σοκαρίστηκαν απο τα βίντεο που προβλήθηκαν για τις αιτίες και τα αποτελέσματα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών αναφέρθηκε στην υποδοχή του ομιλητή αλλά και την πλούσια δραστηριότητά του, εστιάζοντας στην προσοχή που οφείλει να δείξει η κοινωνία μας απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα που δεν το έχουμε αντιληφθεί σε όλο το εύρος του.
Ο Ιαβέρης σε δηλώσεις του μας αποκάλυψε μερικά συγκλονιστικά στοιχεία για την έλλειψη Παιδείας απο μικρή ηλικία ακόμα αλλά κυρίως και την Παιδεία που αποκτά κανείς κατά την διάρκεια του βίου του τονιζοντας ότι "η προσέλευση του κόσμου σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτη διότι είναι ένα θέμα που δεν ανησυχεί τους πολίτες οι οποίοι σε τέτοια σοβαρά θέματα αποδεικύνεται η άγνοιά τους για την οδική συνείδηση καταστρέφοντας τα παιδιά τους και αναφέρομαι περισσότερο στους γονείς, διότι τα ίδια τα παιδιά λαμβάνουν τα συναισθήματα που εκπέμπουν οι γονείς και μαζί με όλα αυτά βιώνουν καθημειρνά όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα σκάνδαλα, η φοροκλοπή και όλα αυτά που τους δείχνουν μια καχέκτυπη νοοτροπία στο δρόμο της ζωής" για να προσθέσει ότι "βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους που δεν σέβονται τον δίπλανό τους και επομένως είναι θέμα ευθύνης απο την οικογένειά τους όπου πρέπει να πάρουν τα πρώτα θετικά δείγματα καθώς αυτή καθοδηγεί τον τρόπο ζωής τους και επομένως μεγαλώνοντας βιώνουν μια άλλη πραγματικότητα".
Θεωρεί ότι "η συμβολή της Πολιτείας είναι ανύπαρκτη καθώς στην Ευρώπη έχουμε μείωση κατά 24% και στην χώρα μας πάνω απο 40%, ενώ υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες απο την Ε..Ε όπου οδηγοί συστήνεται να αποφεύγουν την Ελλάδα για τους λόγους αυτούς, γνωρίζοντας ότι ζούμε επικίνδυνα με άθλιους δρόμους, επειδή είμαστε ανάγωγοι και με άλλα κουσούρια που μας αναφέρουν" και υπογράμμισε ότι "πρέπει μόνο η Πολιτεία αν πάρει πανω της το θεμα κηρύσσοντας τα τροχαία εθνικό ζήτημα λαμβάνοντας σοβαρά μέτρα όταν την τελευταία 10ετία έχουμε χάσει 120.000 ανθρώπους, 300.000 έχουν μείνει ανάπηροι, 2 εκ. έχουν τραυματιστεί με το 85% εκ αυτών είναι μικρότεροι των 35 ετών άρα βρισκονται στην παραγωγική διαδικασια όπερ σημαίνει οτι θα έχουμε έλλειμα 2 εκ. λιγότερα παιδιά που δεν γεννήθηκαν εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων" θεωρώντας ότι πρώτα πρέπει να μην αδειάζει η ψυχή των ανθρώπων και μετά η τσέπη των ατόμων....
Στην ημερίδα έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος στο χαιρετισμό του συμπλήρωσε ότι τέτοιες ομιλίες και στοιχεία που παρατίθενται πρέπει να μας προβληματίσουν για το αυτονόητο όταν το εθνικό θέμα των τροχαίων απειλεί την ελληνική κοινωνία, αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Γκότσης, η Προεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος, ο εκπρόσωπος της Τροχαίας κ. Γεωργιόπουλος και γονείς σε μια αίθουσα που δυστυχώς όπως πρόβλεψε ο Ιαβέρης δεν γέμισε ούτε κατά το ήμισυ.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine