Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

"Να ξεπεράσουμε τους τοπικισμούς" λέει ο Τάσος Τσορώνης...

...να δούμε πως θα γίνει αυτό
 
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ του μήνα αναμένεται να παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του και να ανακοινώσει τους υποψήφιους συμβούλους ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Τάσος Τσορώνης.
Όπως είπε, έχει αρκετές προτάσεις από δημότες οι οποίοι έχουν διάθεση να προσφέρουν, ενώ υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τον αριθμό των υποψηφίων ανά εκλογική περιφέρεια (παλαιοί Δήμοι), καθώς έχει μειωθεί σημαντικά.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες για τους ανθρώπους που θα τους υπηρετήσουν, ενώ, όσον αφορά στο όνομα του συνδυασμού, θα είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας, που θα εκφράζει ολόκληρο το νέο Δήμο.
«Είναι ένα στοίχημα και μια πρόκληση να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε ως τοπικές κοινωνίες και μένοντας πάντα ενωμένοι, να υλοποιήσουμε όσα μας δίνει ο “Καλλικράτης”», σημείωσε με έμφαση.
Όπως είπε, αποδεικνύεται και στην πράξη το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που προσπαθεί να καταρτίσει, έχοντας, ωστόσο, τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. «Χαίρομαι γιατί υπάρχουν δημότες από όλους τους πολιτικούς χώρους, που θέλουν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας, βλέποντας ότι είμαστε άνθρωποι που δουλεύουν και βλέπουν ότι και η προηγούμενη κάθοδός μας στις εκλογές ήταν κατά τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε ανθρώπους από όλους τους χώρους, επειδή πιστεύουμε ότι στις τοπικές κοινωνίες δεν μπορείς να κάνεις διαχωρισμούς από το τι πιστεύει πολιτικά ο καθένας, κάτι που στηρίζει με την ψήφο του στις εθνικές εκλογές. Στις τοπικές εκλογές πρέπει να βλέπουμε ποιοι είναι καταξιωμένοι, ποιοι έχουν όραμα και διάθεση για προσφορά, προκειμένου να τους επιλέξουμε για να στελεχώσουν το νέο Δήμο. Ειδικά η πρώτη τετραετία, είναι η αρχή μιας πορείας που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν στελέχη με διάθεση και όρεξη για πολλή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.
Τουρισμός και αγροτική οικονομία οι πυλώνες ανάπτυξης
Στην ερώτηση ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στην περίπτωση εκλογής του ως δήμαρχος, απάντησε ότι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος βρίσκεται στην παρούσα φάση στο «μάτι της ανάπτυξης». Έχει τα πάντα από άποψη φυσικής ομορφιάς, πληθώρα πολιτιστικών μνημείων, αλλά και ποιοτικά γεωργικά προϊόντα. «Θα πρέπει», συνέχισε, «να δοθεί βάρος στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, τους δύο πυλώνες στους οποίους θα πατήσουμε για την ανάπτυξη του τόπου και ίσως ο “Καλλικράτης” μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τέτοιων στόχων, που για κάθε Δήμο ξεχωριστά θα ήταν αδύνατον».
Στην περιοχή, όπως είπε, έχει υλοποιηθεί ένα σημαντικό μέρος της ΠΟΤΑ, ενώ υλοποιείται και άλλο ένα τμήμα της. Μια επένδυση που, όπως υπογράμμισε, συμπαρασύρει στην ανάπτυξη πάρα πολλούς στην περιοχή, ενώ έχει ήδη δώσει πολλές θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε δε ότι ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση που είχε αναλάβει, ότι θα σεβαστεί το περιβάλλον, ενώ έδωσε δουλειά σε όσους Μεσσήνιους ήθελαν να δουλέψουν και όχι σε κάποιους από αυτούς που το θεώρησαν ως άσυλο.
Ο κ. Τσορώνης επισήμανε, επίσης, ότι αν και τη φετινή τουριστική περίοδο σημειώθηκε γενική καθίζηση, επαγγελματίες της περιοχής από Μάραθο έως την Πύλο είναι όλοι ευχαριστημένοι, όπως και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες. «Όταν προκύπτει μια τέτοια μονάδα, που είναι καλά οργανωμένη και δεν περιορίζει τους επισκέπτες της σε έναν κλειστό χώρο, αλλά τους επιτρέπει να κινηθούν, αυτό συμπαρασύρει προς τα επάνω την ανάπτυξη και πιστεύω ότι θα πρέπει, τα επόμενα χρόνια, να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την επένδυση προς όφελος των δημοτών μας» σχολίασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine