Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ..


Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ 
Μόλις οι 11 από τους 29 δημάρχους της Μεσσηνίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΤΕΔΚ και έδωσαν το «παρών» -χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, στην παρουσίαση του αναθεωρημένου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη. Ο Φ. Χατζημιχάλης βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εγκαινιάζοντας -όπως είπε- την έναρξη της διαβούλευσης με τους φορείς της Περιφέρειας, οι οποίοι θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει την απόφασή του μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ
Ο περιφερειάρχης -όσον αφορά στη Μεσσηνία- τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο αποχαρακτηρισμός ως αναδασωτέας της περιοχής στο Παλιοροβούνι, προκειμένου να χωροθετηθεί εκεί η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΜΟΔ).
«Η χωροθέτηση της μονάδας στο νομό σας θα γίνει στην καλύτερη δυνατή περιοχή, με βάση και τις προτάσεις που περιμένουμε από την αυτοδιοίκηση -αν δεν γίνουν προτάσεις θα χωροθετήσουμε εμείς» είπε ο γενικός γραμματέας, απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου Οιχαλίας Νίκου Μανιάτη.
«Η περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα, ωστόσο ακόμα και δασικές εκτάσεις είναι δυνατό να αποχαρακτηριστούν για συγκεκριμένους σκοπούς. Θα ήθελα πάντως την καλύτερα αποδεκτή απ’ όλους σας λύση, επιστημονικά τεκμηριωμένη» συνέχισε ο Φ. Χατζημιχάλης, σημειώνοντας πάντως ότι διάφορα «τερτίπια» για «ιστορικές» τοποθεσίες ή παρόμοιες αιτιολογίες δεν θα γίνουν δεκτά, καθώς, όπως είπε, «έχει τρόπους να τα αντιμετωπίσει».
Στη χθεσινή συνάντηση στο ξενοδοχείο “Rex” μετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και οι δήμαρχοι Αριος Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αρφαρών Ανδρέας Καραγιάννης, Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης, Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος, Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος, Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, Νέστορος Τάσος Τσορώνης, Οιχαλίας Νίκος Μανιάτης και Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Δήμο Καλαμάτας.

Πηγή "Ελευθερία"

ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν περνούν από κανενός είδους ελέγχο.
Δημοσιεύονται κατ' ευθείαν, ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Ο εκάστοτε σχολιαστής φέρει την ευθύνη αυτών που γράφει.
Εμείς δεν πρόκειται να αποκλείσουμε κανέναν.
-Παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους να μην αποστέλλουν εντελώς ανώνυμα σχόλια, αλλά να χρησιμοποιούν το όνομά τους και τα αρχικά του επωνύμου τους για να υπάρχει μια σωστή ροή στην ανταλλαγή σχολίων.-

Σας ευχαριστούμε.

Messinia OnLine